26 Μαΐου 2012

Πογκρόμ διώξεων από τους Σκοπιανούς σε βάρος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος!



ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ, ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...

Την ώρα που κάποιοι από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλούν τα Σκόπια με το όνομα της ελληνικής "Μακεδονίας", είναι φυσικό να αποθρασύνονται οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου. Και έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτοφανή διωγμό σε βάρος της κανονικής και αναγνωρισμένης στην Ορθοδοξία μας, Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Μάρτυρες των επιθέσεων, συλλήψεων και φυλακίσεων, για μία ακόμη φορά, ο ήρωας Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, αλλά και μέλη της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί.

Με μια οργανωμένη επιχείριση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλαν βίαια σε μοναστήρια και σε
σπίτια Ορθοδόξων Χριστιανών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της...δήθεν φοροδιαφυγής!

Στην πόλη Στίπ των Σκοπίων, που αποτελεί έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η  αστυνομία εισόρμησε και αναζήτησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ.Μάρκο. Και επειδή ο επίσκοπος απουσίαζε στο Βελιγράδι για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας, δεν δίστασαν να συλλάβουν και να ταλαιπωρήσουν την υπέργηρη μοναχή Πελαγία, παρότι είχε υποβληθεί πρόσφατα σε ορθοπεδική επέμβαση.
  
Ταυτοχρόνως, στην πόλη των Σκοπίων, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρόπολης Στρώμνιτσας  κ.Δαυίδ. Αλλά επειδή δεν τον βρήκαν, (επειδή κι εκείνος είχε μεταβεί στο Βελιγράδι για τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Σερβίας),  συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής, μοναχή Κυράννα. Οι εισβολείς, ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους της Μονής, τους οποίους  κατέγραψαν  λεπτομερώς με βιντεοκάμερα.
Επίσης η αστυνομία εισέβαλε στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη  Νιζόπολη  της περιοχής  Βιτωλίων, για να συλλάβουν την Ηγουμένη,  μοναχή Ολυμπιάδα.  Επειδή δεν την βρήκαν, (απουσίαζε λόγω υγείας), συμπεριφέρθηκαν με αγένεια  και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές.   Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ, όπου συνέλαβαν τον  ιερομόναχο πατέρα Μωϋσή.

Στους παραπάνω χώρους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα   υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι «τα κάνουν αυτά, καθώς και τις συλλήψεις,  για πάταξη της φοροδιαφυγής»!.
Επίσης  η αστυνομία συνέλαβε τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες    πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές της ψευτοδημοκρατίας της… "Μακεδονίας", έχοντας τη δική τους σχισματική  εκκλησία-εταιρεία,  δεν αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, η οποία σχεδόν ζει με τα πενιχρά έσοδα από τους πιστούς της. Για το λόγο αυτό η Αστυνομία των Σκοπίων-πέραν της συλλήψεως και καταδίκης του κανονικού αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννη- ασκεί βία σε βάρος των ορθοδόξων χριστιανών, κληρικών και λαϊκών, χωρίς να υπάρχει ευρωπαϊκή ή διεθνής αντίδραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου