22 Μαΐου 2012

Εκκλησία των "κατακομβών" της χριστιανομάχου Σοβιετίας ονειρεύεται να μας κάνει ο Τσίπρας!


Επειδή δεν παρασυρόμαστε από τα παιχνίδια της Νέας Τάξης πραγμάτων, τους άθλιους προπαγανδιστές που θέλουν να κυβερνήσουν μέσω... της ακυβερνησίας, τα κόλπα του ψευτοπροοδευτισμού και του λαϊκιστικού τυχοδιωκτισμού, προβάλλουμε σήμερα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ορθοδοξία μας. Με μόνο σκοπό, να γίνουμε ανάχωμα στην επέλαση όλων όσοι ενστερνίζονται ιδέες και μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην αλήστου μνήμης Σοβιετία!
Το κόμμα του κ.Τσίπρα, κρύβει κάτω από τις εύκολες εξαγγελίες που θυμίζουν το "λεφτά υπάρχουν" του Παπανδρέου, στοχευμένες κινήσεις σε βάρος θεσμών, όπως ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας και η Εκκλησία. 
Ειδικότερα για την Εκκλησία μας, οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπουν την κατάργηση όσων ισχύουν έως σήμερα, και αντικατάστασή τους από ένα άλλο μοντέλο που οδηγεί σε...
επικίνδυνα μονοπάτια για το μέλλον του Τόπου. Ειδικότερα:
Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου. Η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη. 
Σχολείο ανεξίθρησκο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Διαχωρισμός της Εκκλησίας από την Εκπαίδευση. Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας.
Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών.
Επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και  απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση.
Τα εισοδήματα των Εκκλησιαστικών Ενώσεων και Οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων, φορολογούνται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου