21 Μαΐου 2012

Θα μείνει "μουγκός" ο Ιερώνυμος στη συνάντησή του με τον Τζήμερο;


Ο πρόεδρος του "Δημιουργία Ξανά!" κ. Θάνος Τζήμερο που σύμφωνα με δημοσιεύματα (εφημερίδα Παρασκευή+13) έχει καταγγελθεί πώς ηγείται της πολιτικής προσπάθειας των Χιλιαστών να μπούν στη Βουλή,...
θα συναντηθεί αύριο στις 11.30 το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον κύριο Ιερώνυμο..
Τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Τζήμερος από τον Αρχιεπίσκοπο και αναμένεται να τον ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματός του για την Εκκλησία ενόψει των επαναληπτικών εκλογών. Ωστόσο, οι θέσεις του κόμματος που ίδρυσε ο κ. Τζήμερος, είναι ίδιες με εκείνες που διατυπώνουν οι κομμουνιστικές ή αριστερόστροφες κινήσεις, αφού έχουν ως βάση τον χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ιερό κλήρο και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Το ερώτημα είναι αν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα τολμήσει να κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις της Εκκλησίας, η πορεία της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ιστορία του Γένους μας. Δηλαδή, ο Μακαριώτατος, δεν θα πρέπει να περιορισθεί σε μιά τυπική συνάντηση-ενόψει των επαναληπτικών εκλογών-και να μείνει "μουγκός", αλλά να καταστήσει σαφές ότι πολιτικές συμπεριφορές που δεν αναγνωρίζουν το ρόλο της Εκκλησίας μας δεν θα περάσουν απαρατήρητες και αναπάντητες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου