7 Ιουνίου 2012

Κεραυνοί κατά Καμμένου από το Άγιο Όρος-Σκληρή ανακοίνωση της Μονής Εσφιγμένου για το ρεσάλτο στον ιερό Άθωνα

Βαριές πνευματικές κατηγορίες για την επικοινωνία του Καμμένου με "σχισματικούς"- Και αιχμές για ηθελημμένη ή αθέλητη συνέργεια σε τυχόν απομάκρυνση κειμηλίων από το Περιβόλι της Παναγιάς!...


H ανακοίνωση, η οποία εστάλη από την Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, με την οποία καταδικάζεται το "ρεσάλτο" του συγκεκριμένου πολιτικού, αναφέρει:


"Εξ αφορμής του θορύβου γύρω από την επίσκεψη του κ. Παν. Καμμένου στην Μονή μας το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουμε να παρατηρήσουμε...
τα εξής: 

Το Άγιον Όρος, ως χώρος λατρείας του Θεού και διατηρήσεως του πολιτισμού σε υψηλό επίπεδο, χαίρει αναμφισβήτητα παγκοσμίου σεβασμού. 

Ο εξοχώτατος κ. Παν. Καμμένος εισήλθε στο Άγιον Όρος με ιδιωτικό σκάφος, χωρίς να λάβει άδεια προσεγγίσεως από την Ιερά Κοινότητα του Αγ. Όρους και χωρίς γνώση του τοπικού Λιμεναρχείου. Διαμονητήριο, δηλαδή έγγραφη άδεια επισκέψεως του Αγ. Όρους, δεν πήρε από το αρμόδιο γραφείο Προσκυνητών, ούτε βέβαια ποτέ η Μονή μας του χορήγησε Ειδικό Διαμονητήριο Προσκεκλημένου. 

Κατά την επίσκεψή του στην Μονή μας συνετάχθη με τους καταληψίες ζηλωτές, χαρακτηρισθέντας σχισματικούς από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άξιο παρατηρήσεως είναι το γεγονός ότι η απόφαση που τους κήρυξε σχισματικούς και τους απέκοψε από την Ορθόδοξη Εκκλησία επιβάλλει την ίδια ποινή και σε όσους τους αναγνωρίζουν ιερατική ιδιότητα και ευλογία, κάτι που θα ήταν πολύ δυσάρεστο για τον κ. Καμμένο και την όχι μόνο πολιτική του σταδιοδρομία αλλά και την προσωπική του πορεία, εν γένει. 

Ο κ. Καμμένος αγνόησε όχι μόνον τις πνευματικές ποινές της Εκκλησίας αλλά και αμετάκλητες αποφάσεις του Κράτους, του Αγίου Όρους και της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το πλέον τραγικό όλων όμως είναι το γεγονός της αναχωρήσεως του κ. Καμμένου από την Μονή Εσφιγμένου χωρίς τον επιβεβλημένο τελωνειακό έλεγχο. 

Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αποδείξει ότι δεν έγινε συνεργός ηθελημμένα ή και αθέλητα σε τυχόν απομάκρυνση κειμηλίων από το Άγιον Όρος, μιας και οι καταληψίες της Εσφιγμένου περίεργα και ύποπτα δεν επιτρέπουν κατ’ εξακολούθηση στο Κράτος να ελέγξει τα κειμήλια. Όσο το καρκίνωμα της καταλήψεως παραμένει στο Άγιον Όρος θα πληθαίνουν ανάλογα φαινόμενα. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη, ας λάβει τα μέτρα της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου