3 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς στον μητροπολίτη Ρόδου: "Στήριξα, στηρίζω και θα υποστηρίζω την Εκκλησία μας για να φέρει εις πέρας το σημαντικό έργο της"!


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στην Ρόδο μέσα στο χώρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί σχετικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των επαφών του στο νησί. 
Από νωρίς το πρωί, ο κ. Σαμαράς περιόδευσε σε χωριά της Ρόδου και στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς φορείς και αρχές της περιοχής, επισκέφθηκε την οικία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου ο οποίος τον δέχτηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.
Παρόντες ήταν τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Δεσπότης συνομιλώντας με τον κ. Σαμαρά του ανέφερε την...
δυσκολία που αντιμετωπίζει η εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο εν μέσω οικονομικής κρίσης, ακόμη και σε αυτή την τουριστική περιοχή.
Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τη δραστηριότητα της Μητρόπολης, τις συναντήσεις και τα συνέδρια που γίνονται στο νησί ενώ ο κ. Σαμαράς εξέφρασε για ακόμη μία ακόμη φορά την ανάγκη να στηριχθεί η Εκκλησία από την Πολιτεία, προκειμένου να φέρει εις πέρας το σημαντικό έργο της’. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε με έμφαση στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ρόδου, ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα κοινωνικής και εθνικής συνοχής.
Μάλιστα έκανε αναφορά και στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα πριν τις εκλογές του περασμένου Μαϊου, την λαμπρή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε εκεί, τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο και τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην μεγάλη εκδήλωση στο Ναό του Σωτήρος ότι "μας ενώνει η Κοινή Πίστη και Αγάπη για την Ορθοδοξία μας".
Λίγο νωρίτερα ο κ. Σαμαράς κατά την διάρκεια των περιοδειών του στα χωριά της Ρόδου, πέρασε από το παραδοσιακό μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας στο χωριό Αρχάγγελος όπου προσκύνησε την εικόνα και άναψε κερί.
Πριν αποχωρήσει από την οικία του Μητροπολίτη Ρόδου ο πρόεδρος της Ν.Δ., δέχτηκε με χαρά ένα δώρο από τον Δεσπότη. Μία ασημένια εικόνα του Αποστόλου Παύλου, αφού η Ρόδος (και μάλιστα η Λίνδος) ήταν ένας από τους τόπους όπου περπάτησε ο Απόστολος Παύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου