8 Ιουνίου 2012

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κύπρο για τον Πατριάρχη Κύριλλο


Με ειδική πτήση και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- χαρακτηριστικό είναι ότι δεν δημοσιοποιήθηκε επισήμως το πλήρες πρόγραμμα του και ζητήθηκαν διαπιστεύσεις δημοσιογράφων- φθάνει το μεσημέρι για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, σε...
ανταπόδοση επίσκεψης που πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2008 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Είναι σημαντικό από άποψη σημειολογίας ότι οι προκαθήμενοι των δύο Eκκλησίων θα συλλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στον ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Δασούπολης, μέρα μνήμης του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου, του οποίου η Mονή και o τάφος βρίσκονται στα κατεχόμενα. Επίσης, οι δύο προκαθήμενοι θα συλλειτουργήσουν την Κυριακή στον ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον Πατριάρχη Μόσχας θα υποδεχθούν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον Πατριάρχη Κύριλλο  θα συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκυ κ. Σέργιος και άλλοι κληρικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Στις 13.30 σήμερα το μεσημέρι θα γίνει επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα ακολουθήσει παρουσία του πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου. Επίσης , θα καταθέσει στεφάνια στα «Φυλακισμένα Μνήματα» και στον Τύμβο Μακεδονιτίσσης.
Σήμερα το απόγευμα θα μεταβεί στην γυναικεία Μονή Αγίου Ηρακλειδίου, όπου θα τον υποδεχθεί η αδελφότητα της Μονής και θα τον τιμήσει ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, δωρίζοντας του ειδικά αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Μνάσωνος, δεύτερου Επισκόπου Ταμασού μετά τον Άγιο Ηρακλείδιο. Το Σάββατο το πρωί  θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, από όπου θα αγναντέψει την κατεχόμενη πόλη, και το απόγευμα στην Λεμεσό θα θέσει τα θεμέλια ναού για την εξυπηρέτηση των Ρώσων Ορθοδόξων, που ζουν στην πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου